January 2021

Ορφανοτροφείο στο Mananjary

Ταξιδεύοντας στη Νότιο Μαδαγασκάρη πολλές αντιθέσεις και παράλογα σου τραβάνε την προσοχή. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως μια μάνα που γεννά δίδυμα δίνει το δεύτερο παιδί που γεννιέται για σφαγή! Στο χωριό Mananjary μια γονιδιακή μετάλλαξη οδηγεί τις γυναίκες να κυοφορούν δίδυμα. Λόγω έλλειψης παιδείας και βασικών γνώσεων βιολογίας, η φυλή θεωρεί ότι το δεύτερο παιδί είναι δαιμονισμένο. Αναγκάζει έτσι τις γυναίκες να ολοκληρώνουν την κύηση κανονικά, για να είναι βέβαιοι πιο είναι το δεύτερο κατά σειρά παιδί στη γέννα. Το παιδί αυτό οδηγείται σε σφαγή για τον εξαγνισμό της φυλής.

Θέτουμε λοιπόν ως νέο στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου ορφανοτροφείου που θα χτιστεί σε περιφραγμένη γη. Το έργο θα παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου τα παιδιά αυτά θα μεγαλώνουν και θα μορφώνονται χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή τους. Το σύνολο της ανάπτυξης θα συμπεριλαμβάνει σχολείο, κλινική, χώρο αθλοπαιδιών, χώρο ανάπτυξης δεξιοτήτων και τριβής με τη γη και τη φύση.

Έρανος Gogetfunding:

Ο χρόνος κατασκευής του έργου έχει υπολογισθεί στον ένα χρόνο καθώς τα τούβλα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να κατασκευαστούν επί τόπου με τοπικό χώμα. Το έργο έχει κοστολογηθεί στα 100 χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα καλύψουν τα υλικά κατασκευής και τον μισθό δύο οικοδόμων που έχουν εργοδοτηθεί μόνιμα από την δράση.

Εάν θέλετε να συμβάλετε στο έργο μας μπορείτε να προχωρήσετε με μια δωρεά στον τρέχον έρανο GoGetFunding, με απευθείας μεταφορά χρημάτων ή να επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες της δράσης μας στο Facebook και το Instagram για να κοινοποιήσετε την προσπάθεια μας.

Η κάθε βοήθεια είναι μεγάλη.